Fogászati tippek

Éber szedáció Éber szedáció
Rendelőnkben lehetőség van éber szedációra, amely segíthet a fájdalom és szorongás csökkentésében, ezáltal a fogászati kezeléseket pozitívabb élménnyé teszi a nagyon izguló páciensek számára is.
Részletek
Fogászatban használható lézerek Fogászatban használható lézerek
A lézerek használata ma már az orvostudomány számos területén elterjedt, így a fogászatban is, ahol kiegészítő kezelésként mi is több probléma megoldására alkalmazzuk. A továbbiakban bemutatjuk ezeket:
Részletek
Fél évente fogászati kontroll! Fél évente fogászati kontroll!
Sok fogászati problémánál a tényleges tünetek csak előrehaladott állapotban jelentkeznek, ezért fontos, hogy akkor is ellenőriztessük fogainkat, ha panaszt nem okoznak. Félévente javallott kontrollra jelentkezni!
Részletek
A megfelelő  fogkefe használat A megfelelő fogkefe használat
A fogkefe sörtéjét 45°-os szögben félig az ínyre, félig a fog külső részére fektetjük, majd apró körkörös mozdulatokkal fellazítjuk a fogakon lévő lepedéket és egy következő, függőleges, söprögető mozdulattal eltávolítjuk azt a fogakról.
Részletek
Használjunk szájöblítőt! Használjunk szájöblítőt!
Azokon a helyeken, amelyeket a fogkefével nem tudunk megtisztítani, a szájöblítő használatával tudjuk biztosítani a kémiai plakk eltávolítást. Ez természetesen nem helyettesíti a mechanikai tisztítást, de kiegészítve azt, hozzájárul a baktériumok számának csökkentéséhez.
Részletek
Nyelvtisztítás Nyelvtisztítás
Naponta érdemes a nyelv felszínét is megmosni, így csökkentve az ott megtelepedő baktériumokat, lepedéket. Ezzel tehetünk a kellemetlen lehelet kialakulása ellen is. A tisztítás történhet, erre a célra kifejlesztett nyelvtisztítóval, vagy fogkefével.
Részletek
Dohányzás STOP! Dohányzás STOP!
Sajnos önmagában a megfelelő szájhigiéne kialakításához nem elegendő a rendszeres fogmosás, szükséges a káros szenvedélyek csökkentése is. Ez nemcsak a fogak védelmében, hanem a szájüregi rákok kockázatának csökkentésében is nagyon fontos!
Részletek
Kevesebb savas, cukros étel, ital fogyasztása! Kevesebb savas, cukros étel, ital fogyasztása!
A savas ételek, italok hosszú távon károsítják a fogzománcot, a cukrok jelenléte mellett elszaporodó baktériumoknak kiváló felületet biztosítva a fogak romlásához, ez által fogszuvasodásra hajlamosítanak, elszíneződést, érzékenységet is okozhatnak.
Részletek
Vitaminok, ásványi anyagok Vitaminok, ásványi anyagok
A napi kálcium bevitel fontos mind a fogak, mind a csontok egészsége érdekében, melyet tejtermékek, olajos magvak, bizonyos gyümölcsök formájában biztosítható.
Részletek